Yarım Gün Ev Temizliği – Ev Temizliği – Ofis Temizliği Hizmetleri

Ev Temizliği Nasıl Yapılır?

Ev Temizliği Nasıl Yapılır Nereden Başlanır? Hızlı Pratik Temizlik Sırası Nasıl Olmalı?

Ev temizliği nasıl yapılır başlıklı yazımızda temizlikle ilgili birçok detaya değindik. Temizlik şirketleri aramak yerine, ev temizliğini kendi elleriyle yapmayı tercih eden ev hanımlarına ev temizliği nasıl yapılır sorusu ile ilgili püf noktaları derlediğimiz içeriğimizde, işinizi kolaylaştıracak ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak temizlik önerileri bulunmaktadır.

Temizlik geliyorum demez. Beklenmedik bir anda gözünüze takılan bir leke veya içinizi rahat ettirmeyen bir toz, temizlik yapma isteğinizi harekete geçirebilir. Neredeyse her gün yapılan rutin temizlikler zamanınızı öldürür fakat evinizde hızlı toz birikmesini ya da kirli görüntüyü engeller. Pratik yöntemlerle yapılan basit ev temizliği ve gündelik temizlikler neler olmalıdır, hızlı ve kolay ev temizliği nasıl yapılır? Basit yöntemlerle yapılan temizliklere nereden başlanır? İşte, gerçek bir temizliğin püf noktalarıyla hazırlanmış ev temizliği nasıl yapılır sorusunun cevabı ve temizlikle ilgili önemli ipuçları…

Woman cleaning the house

EV TEMİZLİĞİNE NEREDEN BAŞLANIR?

Ev temizliğine başlamadan önce en az kullandığınız odayı tercih ederek işe koyulmanız, en az kirli olan oda, temizlik kovanızdaki suyun daha uzun süre dayanmasına destek olacaktır. Ortamda halı varsa elektrikli süpürge ya da el süpürgesi ile süpürdükten sonra kokulu bir zemin temizleyicisi ile yerleri silebilirsiniz.

Bir sonraki temizlenecek hedefiniz mutfak olmalı. Mutfak temizliğinize başlarken diğer odada kullandığınız su kirlenmese de bir kenara bırakıp mutfağa özel temiz su hazırlamalısınız. Kullanılmış suyun mutfakta tekrar kullanılması hijyen açısından pek uygun değildir. Mutfak, koku çekme açısından fazlasıyla hassas bir bölümdür. Temizliğinize zemini silerek başlayıp ardından kilimi ya da halıyı süpürünüz. Ocağı ya da lavabo içini kullandıktan sonra temizlemeyip bıraktıysanız; ne kadar temizlik yaparsanız yapın kötü kokular kalabilir. Bu nedenle mutfağınızı yeni temizlemiş olsanız da her kullanımdan sonra ocak ve lavaboyu temizlemeniz gerekir.

Ev Temizliğinde Yatak Odası Temizliği Nasıl Yapılır?

Yatak odası temizliğini yaparken odanın ortasına mum yakıp koymanız kötü kokuları içine hapsetmede önemli rol oynayacaktır. Eğer odanızda halı bulunuyorsa yüzeyden derine doğru elektrik süpürgesi yardımıyla vakumlayınız. Halıya yerleşen ve sağlığınızı tehdit eden partikülleri ortadan kaldırabilmek için süpürme işlemini art arda iki defa tekrarlamanız daha yararlıdır. Süpürme işleminin ardından hoş kokulu bir zemin temizleyicisi ile odanızın zeminini siliniz.

Temizlikte kullandığınız suyu yenilemek için kısa bir mola verip tuvalet ve banyo gibi ıslak zeminlerin temizliğine başlayabilirsiniz. Banyonuzun zemini her kullanımın ardından ıslak kaldığı için bazı yerlerde yosun ya da küflenme gibi hoş olmayan durumların yaşanılması kaçınılmazdır.  alternatif olan karbonatı, yosun ve küf gibi lekelerin üstüne ve banyonuzun köşede kalan kısımlarına az miktarda döküp bir süre beklettikten sonra banyonuzun temizliğine devam edebilirsiniz.

Ev Temizliğinde Son Aşama

Ev temizliği nası yapılır başlıklı makalemizin sonunda temizlik işlemine son vermeden önce salon ve antre bölgelerini de temizliğine geçerken kovadaki suyu yenileyebilirsiniz. Salonunuzda tozu alınması gereken çok fazla eşya bulunuyorsa toz alma işlemini tamamladıktan sonra halıları süpürünüz. Shaggy halı gibi bir model tercih ettiyseniz elektrikli süpürge ile süpürmeden önce uygun bir alana iyice silkeleyiniz. Halıyı silkeledikten sonra elektrikli süpürge ile çekiniz. Bu aşamayı da tamamlamanızın ardından zemin temizliğini de yapınız. Ev temizliğinde en kirli bölge olduğu için en son antrede derin bir temizlik yapınız. Suyun temizliğine göre suyu yenileyip silme işlemini tekrarlayabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp